Regeling Verplichte Pcr-test Voor Reizigers Uit Buitenland Blijft

Published May 04, 21
7 min read

Kamer Bespreekt Spoedwet Negatieve Coronatest

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika die met het vliegtuig of de ferry naar Nederland willen reizen, moeten binnenkort voor vertrek een coronasneltest laten doen, op de luchthaven of bij de ferry-terminal. Alleen als ze negatief testen, kunnen ze naar Nederland reizen. Dat laat het ministerie van Infrastructuur woensdag weten (Coronatest voor reizigers).

Kamer Achter Verplichte Pcr-test Voor Reizigers Uit BuitenlandPcr Test - Verplichte Covid-19 Coronatest Voor Reizigers

Een negatieve PCR-test blijft daarnaast ook verplicht. Die mag maximaal 72 uur oud zijn. De verplichting gaat ook gelden voor vrachtwagenchauffeurs en voor de bemanning van ferry’s en vliegtuigen. „De maatregel gaat op zeer korte termijn in”, laat een woordvoerder van het ministerie weten. „Wij trekken hierbij op met Frankrijk en België. Dubbele testverplichting deels afgeschaft voor reizigers.” .

Reiziger Vanuit Risicogebied Moet Negatief Testen

De rechtbank Den Haag heeft vandaag geoordeeld dat de verplichte PCR-test voor reizigers uit het buitenland in stand blijft. Stichting Viruswaarheid en 29 andere eisers hebben in een kort geding tegen de Staat geprobeerd te bereiken dat die regeling, die reizigers die naar Nederland willen reizen verplicht om een recente negatieve PCR-testuitslag te hebben, buiten werking zou worden gesteld (PCR test reisverklaring).

Arjen Lutgendorff 2021-01-11 Reizigers uit hoog-risicogebieden zijn door de wetswijziging verplicht een negatieve PCR-testuitslag te laten zien bij vertrek naar Nederland (PCR-test voor reizigers). Dit geldt voor alle reizigers die per vliegtuig, bus, trein of schip uit deze gebieden naar Nederland komen. Het kabinet wil hiermee voorkomen dat mensen die vanuit het buitenland terugreizen naar Nederland het virus met zich meebrengen.

De Tweede Kamer Wil Een Verplichte Negatieve Coronatest

Het kort geding ging specifiek om het schrappen van de verplichting tot het laten zien van een negatieve PCR-test door vlieg- en bootreizigers. PCR test reisverklaring. De testverplichting is opgenomen in de tijdelijke regeling maatregelen Covid-19. Het kabinet past de wet aan om iedere mogelijke discussie over de juridische grondslag voor de verplichte negatieve testuitslag, voor zover nodig, te beslechten.

“Vakantie en familiebezoek zijn niet-noodzakelijke reizen. Mensen die uit hoog-risicogebieden komen moeten in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine”, aldus het kabinet. De wet is vanaf 9 januari van kracht. Op 4 januari ging er al een ministeriële regeling in onder de Tijdelijke wet maatregelen covid-19, waarin deze verplichting was opgenomen.

Coronatest Voor Reizigers - Pcr-test En Serologische Test

Het Coronavirus En Jouw (Vlieg)vakantieCoronatest Voor Reizigers - Thuisvaccinatie

De Tweede Kamer steunt de spoedwet van het kabinet die inkomende reizigers verplicht een negatieve PCR-test te tonen, blijkt donderdag tijdens de behandeling van het wetsvoorstel. Reizigers uit risicogebieden komen alleen het land in als uit de test blijkt dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Het kabinet kondigde de testplicht eind vorige maand aan, maar de rechter vond de juridische basis onvoldoende.

Maar de Kamerleden zijn niet helemaal tevreden. VVD'er Jeroen van Wijngaarden vroeg zich af waarom het niet eerder is geregeld - PCR test reisverklaring. Verder zijn er zorgen over virusmutaties die in Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk zijn aangetroffen. Het moet voor reizigers uit dergelijke landen mogelijk worden om op Schiphol nog een extra test te doen, vinden onder meer D66 en PvdA.Alleen DENK is tegen het wetsvoorstel en noemt het "mosterd na de maaltijd".

Pcr-test Nodig Voor Reizigers; Waar Te Halen?

Hij vreest dat de testplicht een "opmaat naar een coronapaspoort" is. Ook werkt de testplicht volgens hem fraude in de hand. Dat is een zorg van meer partijen - Coronatest voor reizigers. De Kamer kwam terug van het reces om de spoedwet te behandelen. De Tweede Kamer stemt donderdag nog over de wet. De Eerste Kamer zal het voorstel dan vrijdag behandelen.

Coronatest Vakantie - Bestemmingen, ProcedureCovid-19 Certificaat Aanvragen Voor Uw Reis Naar Buitenland

De ontwikkelingen rondom de reisbranche en COVID-19 volgen elkaar in rap tempo op? Zeker weten dat u niks mist? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief - PCR test met certificaat.

Update Coronavirus - Reizen Naar Latins-amerika

Reizigers die uit hoge risicogebieden in het buitenland terugkeren naar Nederland, moeten alsnog bewijs van een negatieve coronatest laten zien. Het kabinet laat zondag in een verklaring weten deze verplichting door te voeren met de spoedwet, nadat het vorige week een kort geding hierover had verloren. Vanwege het grote belang dat het kabinet hecht aan de negatieve PCR-testuitslag, is de verplichting met "de grootst mogelijke spoed" opgenomen in de Wet publieke gezondheid, schrijft de regering (PCR test met certificaat).

Op "korte termijn" wordt het besluit "ter advisering" voorgelegd aan het parlement en de Raad van State. PCR test reisverklaring. Het kabinet gaat ook in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter, liet het eerder weten. Die stelde vorige week eisers, die geen coronatest wilden afnemen voor hun vlucht vanuit Tanzania naar Nederland op 3 januari, in het gelijk.

Vereniging Van Kleinschalige Reisorganisaties

Hij is samen met zijn gezin op vakantie in het Afrikaanse land. Het kabinet houdt vast aan de maatregel, omdat de "epidemiologische situatie in Nederland zeer ernstig is", liet minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) eerder weten. "Bovendien is er een besmettelijkere variant van het coronavirus aanwezig in een aantal landen.

Kamer Achter Verplichte Pcr-test Voor Reizigers Uit BuitenlandNegatieve Pcr-test Blijft Verplicht Voor Reizigers
Verplichte Sneltest En Pcr Test Voor Reizigers Van SpanjeOpnieuw Kort Geding Tegen Staat Over Pcr-test Voor Reiziger

De Tweede Kamer is met een ruime meerderheid akkoord gegaan met een wet die een juridische basis moet geven aan een verplichte negatieve coronatest voor reizigers uit het buitenland. Het kabinet vond eigenlijk dat een aparte wettelijke regeling niet nodig was, maar is naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak alsnog met een spoedwet gekomen.

Verplichte Coronatest Voor Reizigers Met Eigen Vervoer

En ook een nadere ministeriële regeling is inmiddels aangevochten bij de rechter. Volgens het kabinet is bestrijding van de coronapandemie zo belangrijk dat reizigers uit 'hoogrisicolanden' - en dat zijn bijna alle landen nu - moeten worden geweerd als ze geen negatieve uitslag van een PCR-test kunnen tonen. De test moet maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland zijn afgenomen.

De maatregel geldt voor mensen die vanuit het buitenland naar Nederland reizen per vliegtuig, boot, trein en bus - Non Corona Verklaring. Voor het debat over de wet onderbrak de Kamer voor de derde keer het Kerstreces. Een overgrote meerderheid staat achter de doelstellingen van de wet om alles op alles te zetten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Gratis Covid-19 Pcr-test

Regeringspartij D66 en oppositiepartij PvdA kwamen samen met een wijzigingsvoorstel om in de wet ook de mogelijkheid op te nemen een extra test op Schiphol verplicht te stellen voor mensen die uit landen met een extra hoog risico komen, zoals het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika. Dubbele testverplichting deels afgeschaft voor reizigers. Maar voor dat amendement was geen meerderheid.

Minister Grapperhaus benadrukte dat reizigers die in Nederland arriveren het advies krijgen in quarantaine te gaan - PCR test reisverklaring. Hij is bang dat velen met een extra test dat advies in de wind zullen slaan. Het wetsvoorstel werd aangenomen met alleen de stemmen van Denk, Forum voor Democratie en het Kamerlid Krol tegen.

Coronatest Voor Reizigers - Pcr-test En Serologische Test

Denk is bang dat de verplichting de opmaat is naar een 'coronapaspoort'. Testbeleid voor reizigers naar Schiphol versoepeld. Morgen praat ook de Eerste Kamer nog over het wetsvoorstel. De verwachting is dat ook daar een ruime meerderheid voor is. De wet gaat dan kort daarna in.

Verslaggever Eise gaat kijken of de Marechaussee kan zien of zijn testuitslag echt is Beeld © EditieNL Het inreisverbod wordt vanaf vandaag versoepeld: reizigers op de lijst van uitzonderingen, zoals zakenreizigers en langeafstandsgeliefden, mogen Nederland weer in. Daar zitten wel wat voorwaarden aan. Zo moeten ze een negatieve coronatestuitslag hebben.

Kamer Bespreekt Spoedwet Negatieve CoronatestDe Koninklijke Marechaussee heeft al tientallen reizigers onderschept met vervalste verklaringen. "Er wordt met PCR-testen gerommeld", vertelt Mike Hofman van de marechaussee aan EditieNL. Er zitten geen eisen aan de opmaak van zo'n document, wat de verificatie extra lastig maakt. "Het is ook geen waardepapier, er zijn geen watermerken of iets dergelijks", zegt Hofman (PCR-test voor reizigers).

More from Gezondheid nieuws

Navigation

Home

Latest Posts

Overgang En Irritaties

Published May 09, 21
5 min read

Reizen En Coronavirus - Ggd Amsterdam

Published May 07, 21
6 min read

Gym, Recreatief Boksen En Kickboksen

Published May 06, 21
7 min read