Hoe Betrouwbaar Is De Pil Precies?rs - Opvoeden.nl

Published May 02, 21
0 min read

De Verschillende Anticonceptiemethoden Op Ene Rij

Middelen die gebaseerd zijn op het voorkomen van de innesteling zijn daarmee gericht op het vernietigen van heel pril, nieuw leven. Ik wil voorkomen dat ik zwanger word, wat kan ik kiezen. De NPV raadt de middelen waarvan de werking voor een belangrijk deel gebaseerd is op het principe om innesteling te voorkomen, daarom af. Maar persoonlijke situaties vragen soms maatwerk.
Anti- Conceptie Voor JouHoe Betrouwbaar Is De Pil Precies?rs - Opvoeden.nl
De anticonceptiepil zorgt er voor dat de eisprong bij een vrouw niet plaatsvindt. In de anticonceptiepil zitten vrouwelijke geslachtshormonen. Door afgifte hiervan aan het lichaam wordt een bevruchting voorkomen. De anticonceptiepil slik je drie weken lang. Iedere dag neem je een pilletje. Na drie weken stop je een week met innemen. Anticonceptiepillen kun je kopen om te gebruiken als voorbehoedsmiddel. De kans dat je zwanger wordt tijdens het gebruik van de pil is nagenoeg te verwaarlozen. Welk anticonceptiemiddel gebruik jij?. Het gebeurt soms dat een vrouw toch zwanger wordt tijdens het gebruik van de pil, echter dit zijn extreme gevallen. Let er wel op dat het gebruik van de anticonceptiepil als voorbehoedsmiddel alleen maar een zwangerschap tegen gaat.

Anticonceptie: Welke Methode Past Het Beste Bij Jou?

Je kunt de pil ook gebruiken in combinatie met een condoom. De pil als anticonceptie: wat zijn de voor- en nadelen. Het condoom zorgt er dan voor dat geslachtsziektes niet worden overgedragen. Als je anticonceptiepillen wilt kopen dan kun je kiezen uit veel varianten. Welke pil past het beste bij je? De verschillende pillen zijn anders door hun samenstelling. Heb je bijvoorbeeld veel last van een vettige huid en acne, dan kies je de anticonceptiepil die daar het beste bij past. Als je geen anticonceptiepil wilt kopen dan zijn er alternatieven voorhanden. Voorlichting en advies anticonceptie. Je kunt bijvoorbeeld een spiraaltje laten inbrengen of een Morning After Pil kopen als je echt niet het risico wilt lopen om zwanger te worden. Het spiraaltje is een dun stukje plastic. Het heeft de vorm van een ankertje, waarop een klein stukje koper of wat hormonen zijn aangebracht. Het inbrengen van een spiraaltje gebeurt via de baarmoedermond. Een spiraaltje kan voor langere tijd (enkele jaren) blijven zitten. De Morning After Pil kun je kopen als je zeven dagen lang geen pil hebt genomen en wel geslachtsgemeenschap hebt gehad (zonder bescherming). Ook kun je een Morning After Pil gebruiken als een condoom is gescheurd of wanneer je in je vruchtbare dagen onveilige geslachtsgemeenschap hebt gehad.

Welke Anticonceptie Past Bij Mij?

Per soort verschilt de samenstelling en de slikperiode. De verschillende in samenstelling houdt in dat er meer of minder progestageen in zit. De slikperiode varieert van drie weken tot aan 28 dagen - Anticonceptie, welk middel past bij je en welke niet?. De vier soorten pillen zijn de onderscheiden in: éénfase pillen: alle pillen hebben dezelfde samenstelling tweefasen pillen: de pillen in de 1e week hebben een andere samenstelling dan de pillen in de 2e en 3e week driefasen pillen: in zowel de 1e, 2e als 3e week hebben de pillen een andere samenstelling vierfasen pillen: de pillen hebben gedurende de hele periode 4 verschillende samenstellingen Laat je goed voorlichten voordat je anticonceptiepillen koopt. De pil is een vorm van anticonceptie op basis van hormonen (Welke anticonceptie past het beste bij jou?). Wist je dat de pil oorspronkelijk op de markt werd gebracht om je menstruatie te reguleren? Pas daarna werd bekend dat de pil ook bescherming tegen zwangerschap biedt. Inmiddels zijn er verschillende soorten anticonceptiepillen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met één hormoon of meerdere hormonen en een pil mét of zonder stopweek.
De Pil Als Anticonceptie: Wat Zijn De Voor- En NadelenOverstappen Naar Anticonceptie Zonder Hormonen?
Anticonceptiepil Kopen, Welke Past Bij Mij?Hoe Betrouwbaar Is De Pil Precies?rs - Opvoeden.nl
Twijfel je welke vorm van anticonceptie bij jou past? Neem dan contact op met je huisarts. Hij of zij kan de voor- en nadelen van elke anticonceptiemethode met je bespreken. In de pil zit meestal een combinatie van hormonen (combinatiepil). De samenstelling en concentratie hormonen verschilt per pilsoort. Over het algemeen bevat de pil de vrouwelijke geslachtshormonen progestageen en oestrogeen.

Alles Over Anticonceptie - Zonder HormonenDaarnaast kan het hormoon oestrogeen bijdragen aan een verdikking van je baarmoederslijmvlies. Het resultaat? Zaadcellen kunnen minder makkelijk naar binnen en zich daar nestelen, de kans op tussenbloedingen neemt af en er ontstaat in de stopweek een bloeding die lijkt op een menstruatie. In de minipil zit maar één hormoon, namelijk progestageen. Anticonceptie: welk middel past het best bij mij?. Deze variant is geschikt voor vrouwen die geen oestrogeen kunnen slikken, bijvoorbeeld als ze borstvoeding geven. In tegenstelling tot een pil met oestrogeen, heeft de minipil namelijk geen invloed op de samenstelling en hoeveelheid van de moedermelk. Veel vrouwen slikken de pil ook om hun menstruatie wat minder heftig te maken. Hier geldt: het gebruik van de pil is afhankelijk van de variant die je slikt. Bij een één-fase-pil slik je gedurende 21 dagen een pil, het liefst op een vast tijdstip. Vervolgens slik je maximaal 7 dagen geen pil: de stopweek. In de stopweek vindt de onttrekkingsbloeding plaats. Dat is een soort nagebootste menstruatie, die ontstaat door de daling van hormonen in je lichaam.

More from Mijn gezondheid

Navigation

Home

Latest Posts

Overgang En Irritaties

Published May 09, 21
5 min read

Reizen En Coronavirus - Ggd Amsterdam

Published May 07, 21
6 min read

Gym, Recreatief Boksen En Kickboksen

Published May 06, 21
7 min read